Navigace

Kontaktní informace

Adresa:
SH Control s.r.o.
Na Výsluní 1234
Neratovice
277 11

Tel.:
315 684 759
315 683 187

info@shcontrol.cz
www.shcontrol.cz

Reference

MVE Podivić, Bosna a Hercegovina

Investorem pro Malou Vodní Elektrárnu na Kasindolské řece byla společnost BUK d.o.o, Eastern Sarajevo. Naše firma dodala pro elektrárnu veškerou technologii "na klíč".

Voda z řeky je do elektrárny přiváděna s čistým spádem 128,4 m. Průtok elektrárnou 0,95 m3/s je rozdělen do dvou turbosoustrojí na 0,475 m3/s a 0,475 m3/s.

Jez s vtokem do elektrárny

Budova elektrárny je osazena dvěmi turbosoustrojími se spirálními horizontálními Francisovými turbínami s letmo uloženým oběžným kolem na hřídelích synchronních generátorů o celkovém výkonu 995 kW.

Horizontální Francisova turbína

Pohled do strojovny

Programovatelný automat UNITRONICS UniStream 15,6" je použit jako řídící systém elektrárny a s jeho HMI rozhraním je umístěn na dveřích rozvaděče. Doplněn je operátorskou stanicí Windows, která je spojena s automatem UniStream pomocí SCADA systému HONEYWELL Experion PKS HS. Malou vodní elektrárnu Podivić je pro vzdálené operátory možno ovládat a kontrolovat pomocí TeamViewer nebo VNC Viewer. Systém také posílá alarmní události na vzdálené zařízení operátorů.

Konzultace u rozvaděčů

Součástí dohledu nad elektrárnou je kamerový systém sestávající se ze čtyřech kamer umístěných uvnitř a vně strojovny. Další dvě kamery budou následně umístěny na zařízení vtoku vody.

Budova elektrárny

Lokace elektrárny Podivić

Copyright © 2008 SH Control
Stránky využívají redakční systém Apollo.